01

Chirurgie robotică toracică

Dr. Bosinceanu ofera pacientilor cu patologie toracica interventii chirurgicale robotice uniportale (o singura incizie de 4 centimetri) utilizind platforma robotica DaVinci Xi.

Este o chirurgie de mare finete , care reprezinta o evolutie de ultima ora a tehnicilor chirurgiei minim invazive videoasistate (VATS). Chirurgul controleaza sistemul robotic da Vinci de la o consola aflata in sala de operatie , iar instrumentele robotice patrund in cavitatea pleurala printr-o incizie unica de 4 cm (chirurgie robotica toracica uniportala – URATS).

Cum se realizează?

In principiu, orice interventie de chirurgie toracica , care se realizeaza prin tehnici clasice (toracotomie) sau tehnici videoasistate, se poate realiza mai usor si mult mai precis utilizind platforma robotica.

Care sunt avantajele procedurii?

Disectie de mare finete, datorita instrumentelor robotice fine si cu mobilitate mult superioara mainii umane, vizualizarii 3D a anatomiei intraoperatorii,  cu posibilitatea de marire de 10 ori, a sistemului de filtrare a tremorului.

pierderi sangvine minime (sub 20 ml de sange, volumul unei seringi)

lipsa durerilor postoperatorii

spitalizare redusa (3 nopti)

reintegrare rapida si completa a pacientilor in viata socio-profesionala

Chirurgia robotica toracica a devenit astazi gold standard in tratamentul multor patologii toracice, si anume:

Toate intervențiile robotice de mai sus sunt efectuate acum și în România de dr. Bosîncenu Mugurel

02

Chimioterapie hipertermica intrapleurala -HITHOC

Dr. Bosinceanu este singurul medic din Romania care ofera pacientilor aceasta interventie de inalta tehnicitate , indicata in tratamentul mezoteliomului pleural (tumora pleurala primitiva) sau tratamentul metastazelor pleurale ale tumorilor timice.


Interventia consta in toracotomie (chirurgie deschisa), urmata de pleurectomie/decorticare (excizia completa macroscopica a tuturor maselor tumorale intratoracice) , urmata de lavajul cavitatii intratoracice cu o solutie hipertermica de chimioterapic timp de 1 ora.

Rezectia laser a metastazelor pulmonare

Dr. Bosinceanu a introdus in premiera in Romania (Iasi , Institutul Regional de Oncologie, mai 2013) aceasta tehnica atat in chirurgie deschisa , cat si in chirurgie toracica videoasistata (VATS).


La acest moment domnul dr. Bosinceanu este chirurgul cu cea mai mare cazuistica din Romania in cea ce priveste rezectia laser a metastazelor pulmonare , activind in cadrul singurului centru privat care ofera acest tip de chirurgie in Romania.

Utilizam un laser dioda, de ultima generatie, cu fibre de unica folosinta si care combina 2 lungimi de unda laser , asigurind astfel o hemostaza , o aerostaza si o vaporizare perfecta . Avantajele pentru pacienti sunt reprezentate de spitalizarea redusa, cu reintegrare rapida in viata socio-profesionala, cresterea duratei de supravietuire si a calitatii vietii, de economia de parenchim pulmonar (rezectie strict a metastazelor pulmonare) si posibilitatea de repetare a rezectiei in caz de recidiva sau aparitie a noi leziuni.

03

04

Chirurgie toracică clasică, deschisă

In cei 20 de ani de activitate chirurgicala la cel mai inalt nivel domnul dr. Liviu Mugurel Bosinceanu a realizat peste 5000 de interventii de chirurgie toracica , in marea majoritate rezectii pulmonare pentru cancer pulmonar.

Prin toracotomie (chirurgie toracica deschisa) oferim pacientilor nostri posibilitatea rezectiei curative a cancerului pulmonar , chiar si cu invazie catre organele mediastinale (vertebre, trahee, vase mari , extensie intrapericardica,esofag) datorita experientei mari si a platoului tehnic chirurgical de varf (ECMO sau plaman artificial, sistem cell saver , circulatie extracorporeala) sau tratamentul chirurgical al patologiilor infectioase (tuberculoza, chist hidatic, infectii fungice, abcese bacteriene)

Chirurgie toracica videoasistata

Chirurgia minim invaziva sau videoasistata (VATS) cu indicatiile urmatoare:

05

06

Corectia pectus excavatum (sternul infundat)

Reconstructii ale toracelui osos (coaste, stern)

Se realizează dupa traumatisme/fracturi utilizând plăci de titan si suruburi (sistemul matrix rib).

07

08

Excizii ale tumorilor și reconstrucții.

Realizată pentru tumorile de pe peretele toracic si reconstructii complexe (plasa goretex, material de implant titan si lambouri de vecinatate)

Videomediastinoscopia exploratorie

Stadializarea cancerului pulmonar.

09

10

Rezectii de trahee si reconstructii sub ECMO

Chirurgia traheala reprezinta o chirurgie de mare dificultate si care este realizata de putini chirurgi toracici in Romania . Necesita o experienta chirurgicala deosebita , o cunoastere perfecta a anatomiei cervicale si mediastinale si o dotare tehnica de varf.

 

Utilizarea ECMO (oxigenarea pe membrana extracorporeala sau plamanul artificial) permite o chirurgie precisa si in perfecta siguranta a tumorilor traheale, domnul doctor Bosinceanu fiind singurul chirurg toracic din Romania care ofera aceasta tehnica pacientilor.